pokaži izdelke
enomesečna pravica do vračila sestava koles v Nemčiji več kot sto let družinske tradicije
Košarica
  Rose

  Strast pri razvoju

  ROSE – s skupnimi močmi  


  Naš cilj je izdelovati vrhunska kolesa. Testi kažejo, da so kolesa ROSE med najboljšimi na svetu.

  Razvili smo številne koncepte, med katerimi velja izpostaviti notranjo napeljavo bovdnov in pletenic, press-fit sistem gonilnih ležajev ter dovršeno obliko cevi okvirja. Izjemna togost okvirjev je tako le eden izmed razlogov, zakaj so kolesa ROSE med najpogostejšimi zmagovalci testov.

  Naši inženirji so strastni kolesarji, ki veliko časa preživijo na kolesu, na čelu razvojnega oddelka pa je od leta 2011 tudi Jürgen Telahr. Sicer domačin, ki zase pravi, da je kolesaril, še preden je dobro shodil.

  Razvoju sta se v letu 2013 pridružila še Max Sistenich in Christoph Krüppel, ki sta zadolžena za razvoj gorskih koles. Njun vsakdan je torej razvoj 26-, 27,5- in 29-palčnih koles oziroma koles za vse vrste gorskokolesarskih disciplin.

  Max Sistenich se je najprej srečal s kolesi BMX pri svojih osmih letih, nato pa je svoj prosti čas razvil v poklic. Ljubezen do kolesarjenja je tako preusmeril v njihovo načrtovanje. Simpatijo do koles pa čuti tudi Christoph Krüppel, ki prav tako s svojimi izkušnjami prispeva k odličnosti koles ROSE.

  Pomemben prispevek k razoju koles dajejo tudi tekmovalci na kolesih ROSE. Ti preživijo na kolesih ogromno časa, zato jim inženirji rade volje prisluhnejo. Teža in togost pri izdelavi koles namreč ne pomenita vsega, tu je še dinamika med kolesarjenjem in nenazadnje tudi izgled.


   
     naloži zemljevid
  'naloži zemljevid