pokaži izdelke
enomesečna pravica do vračila sestava koles v Nemčiji več kot sto let družinske tradicije
Košarica
  Rose

  Zgodovina

  Strast do kolesarstva, ki traja že preko 100 let 

  Dedek Erwina Rose je leta 1907 ustanovil družinsko kolesarsko podjetje in tudi danes je Rose Versand GmbH popolnoma v rokah družine. Naš katalog je v zadnjem obdobju merilo vsem ljubiteljem kolesarstva, 6.000 kvadratnih metrov velika trgovina Rose BIKETOWN, ki je luč sveta ugledala leta 2005, pa vse te izdelke ponuja tudi na enem mestu.

  Ponosni smo na prvo izdajo kataloga iz leta 1982, ki sicer še ni bil natisnjen v barvah, a kljub vsemu je bil izdan v 4.000 izvodih.

  Leta 1994 je katalog Rose štel že 576 strani, sam Y. Shimano pa ga je razglasil za “najboljši evropski kolesarski katalog”. Tega leta so bila premierno predstavljena tudi kolesa RED BULL.

  V tem obodbju smo v razvoju zaposlili razvojnika Maurice Lavoie iz Kanade, tam pa so bila izdelana tudi naša prva gorska kolesa. Izdelavo je prevzelo podjetje Yess, kolesa pa so se ponašala z nizko težo, vodljivostjo in ugodno ceno.

  Posebno pozornost si zaslužijo tudi dirkalna kolesa, mnoga od njih sta namreč sestavila Erwinova oče in dedek, poleg tega pa so to kolesa, ki se lahko pohvalijo s številnimi zmagami na največjih kolesarskih dirkah.

  Izjemno ponosni smo na več kot 100 let tradicije blagovne znamke Rose, trenutno pa podjetje vodi že četrta generacija družine Rose. Naša vizija za prihodnost ostaja nespremenjena – ohranjati strast do kolesarstva, biti inovativen in izdelovati kakovostna kolesa, ki bodo znamko Rose še naprej postavljala ob bok najboljšim.

   

  Pomembni mejniki

  1907

  Heinrich Rose odpre prvo trgovino Rose v kraju Bocholt

  1932   

  Njegov sin Heinrich Rose ustanovi novo podjetje “Heinrich Rose ml.”. Trgovina je bila med najmanjšimi, saj je merila vsega 30 kvadratnih metrov, temu primeren pa je bil tudi slogan – “v najmanjši trgovini lahko nakupujete najceneje”. V poletnih mesecih je kolesarska trgovina ponujala zgolj kolesa in kolesarsko opremo, medtem ko so pozimi bili strankam na voljo tudi šivalni stroji Dürkopp.

  1980/81

  Premierno so lahko v trgovini nakupovali tudi ljudje iz drugih krajev. Izdelke je bilo namreč moč naročiti na podlagi fotokopij. Erwin Rose pa je bil tudi prvi, ki je pričel uvažati japonska dirkalna kolesa.

  1982  

  Ustanovljeno je podjetje Rose Versand: natisnjen je prvi katalog, šteje 64 strani, izdanih pa je bilo 4.000 izvodov.

   Prodaja v tem obdobju sloni na japonskih kolesih Nishiki in italijanskih izdelkih De Rosa. 

  1994

  Naročanje preko pošte se izjemno hitro širi, zato je selitev na Schersweide 4, ki ponuja 3.800 kvadratnih metrov delovnih površin, prava rešitev. Za naročila skrbi 55 ljudi, še dodatnih 20 pa jih je zaposlenih v prodaji.

  Uspešno je predstavljena tudi blagovna znamka koles RED BULL – kanadski razvoj, prvovrstne komponente in visoka kakovost pri izdelavi Red Bull hitro izstreli med najboljše na tržišču.

  2001   

  Podjetje Rose Versand GmbH je v kraju Bocholt izbrano za podjetje leta. Nagrado 10.000 nemških mark je lastnik podjetja Erwin Rose namenil nadaljnemu razvoju podjetja in razvoju kolesarstva med mladimi. 

  Poletje je v znamenju selitve v večje prostore, ki je nujno, glede na obseg prodaje. 

  2005   

  17. marca je uradno odprta trgovina Rose Biketown, ki se razprostira na 6.000 kvadratnih metrih in ponuja neponovljivo kolesarsko izkušnjo, hkrati pa postavlja visoka merila konkurenci. 

  V avgustovski izdaji ameriške revije Bicycle Retailer je Biketown označen kot najlepša kolesarska trgovina, prav tako pa je Biketown uvrščen med petdeset najzanimivejših trgovin tega leta. 

  2010  

  Odprt je nov logistični center, ki dnevno omogoča kar 12.000 odposlanih paketov in 150 sestavljenih koles. Število zaposlenih tega leta šteje že 250 ljudi.

  2011

  Z letom 2011 se paleti gorskih koles Rose pridružijo še nova cestna, treking in električna kolesa. Odziv je enkraten, znamka Rose pa se uvrsti med 10 najbolj priljubljenih blagovnih znamk koles na svetu. Kolesa Rose so dokončno uveljavljena. 


  100 let družinske tradicije v kolesarstvu zagotavja dovršenost izdelkov, prilagodljivost kupcu in kakovost storitve – vse to predstavlja blagovna znamka Rose. Kolesa Red Bull se postopoma umikajo čedalje bolj priljubljeni prepoznavni blagovni znamki Rose. 

  2012

  Od prvega kataloga mineva 30 let, aktualen katalog pa je na voljo v nemškem, nizozemskem in prvič tudi v angleškem jeziku.
  29. maj si bomo za vedno zapomnili. V skladišču je prišlo do požara, ki je za sabo pustil precej gmotne škode, vendar na srečo nihče ni bil poškodovan. Na tem mestu se še enkrat zahvaljujemo celotni ekipi za pomoč! 

  Tega leta so na sporedu tudi Olimpijske igre v Londonu. Za nemške športnike smo pripravili 20 koles, ki so jih nato uporabljali v olimpijski vasi. Omejeno serijo koles ROSE BLACK CREEK smo nato ponudili na dražbi, izkupiček pa je šel v dobrodelne namene. 


  Z novembrom se prične nova kolesarska sezona, na 241 straneh pa si je moč ogledati kolesa za leto 2013. 

  2013

  Hitro smo si opomogli po požaru, ki nam ni prizanesel. Do konca leta so bila dokončana dela razširitve logističnega centra , celotna gradnja pa je trajala devet mesecev. S površino 7500 kvadratnih v dveh nadstropjih je skupna površina narasla na 32.000 kvadratnih s čimer smo več kot nadomestili izgubo v prejšnjem letu. 

  V tem času mednarodna prodaja doseže tretjino celotne prodaje. Z razširitvijo logističnega centra smo sprejemni del logistike preselili na ulico Isselburger, s čimer smo poenostavili celoten logistični proces. 

  2014

  Z začetkom leta je tako posodobljen iz razširjen logistični center pričel delovati s polno močjo. K hitrejšemu proces prejema in izdaje blaga je pripomogel tudi posodobljen sistem prejema blaga ter nova transportna tehnologija za nadaljno pot izdelkom.

  Oddelek, ki skrbi za vrnjene izdelke je prav tako bil deležen optimizacije, rezultat celotnega procesa a je približno 120.000 novih skladiščnih mest, 30.000 metrov skladišča, 1.800 metrov stojal ter 700 metrov transportnih trakov.  

  KONCEPTNA TRGOVINA V MÜNCHENU

  Od 9. oktobra dalje je vrata odprl ROSE BIKETOWN v Munechenu, prava multimedijska konceptna trgovina. Na 300 kvadratnih metrih je razstavljena široka paleta koles Rose, izjemno multimedijsko okolje pa poskrbi za prijetno vzdušje. Trgovina je osnovana na konfiguraciji kolesa, ki omogoča, da si lahko sestavite svoje sanjsko kolo. Kolo vam nato sestavijo v logističnem centru v Bocholtu. V konceptni trgovini vam bodo s strokovnimi nasveti na pomoč priskočili izkušeni svetovalci, ki vam bodo tudi z veseljem predstavili vso dodatno ponudbo – sestavne dele, opremo in oblačila. Rose Biketown Muenchen tako postavlja nove standarde v svetu kolesarskih trgovin.

  NOV RAZSTAVNI PROSTOR ROSE CUBE 

  Pripravili pa smo tudi povsem nov razstavni prostor, ki ga bo mogoče videti na številnih kolesarskih prireditvah.

  Razstavni prostor v velikosti 36m² vas bo popeljal v popolnoma nov svet koles Rose. Z uporabo tabličnih računalnikov za konfiguracijo koles pa osvežen razstavni kompleks Rose Cube predstavlja tudi pravo multimedijsko doživetje. Se vidimo! 

   
     naloži zemljevid
  'naloži zemljevid